Bemutatkozom

Kedves Jegyesek!

Szoboszlai-Végel Zsuzsa vagyok, ceremóniamester.
Emellett pedig színészként, rendezőként és énektanárként dolgozom, így életem minden napján emberekkel kommunikálok, őket koordinálom és nekik segítek.

Mi a feladatom, mint ceremóniamester?

Hogy gördülékennyé tegyem az esküvőt, tehát folyamatosan információt szolgáltassak, minden terhet levegyek a vállatokról és így számotokra is kikapcsolódást, ünneplést jelenthessen a Nagy Nap.

Hogyan dolgozom?

Ha kapok egy felkérést Tőletek, onnantól kezdve egy csapattá válunk, melynek az a célja, hogy a Nagy Napotok tökéletes legyen a számotokra. Nem csupán az esküvő napján, de az esküvőszervezés időszaka alatt is bármikor rendelkezésetekre állok, és amiben csak tudok, segítek Nektek tanácsaimmal, tapasztalatommal.

Amikor elérkezik a Nagy Nap, általában a vendégvárástól az éjfél utáni Új Asszony táncig vagyok jelen, de ebben természetesen rugalmas tudok lenni. Felkonferálom a programokat, levezénylem a játékokat, útba igazítom a násznépet és mindenkinek – legyen mennyasszony, vőlegény, vendég, pap vagy más szolgáltató – a tőlem telhető maximálisan segítek mindenben, amiben csak kéri.

Miért éppen én legyek a kiválasztott?

Ha nem láttatok még munka közben, vagy nem ismertek személyesen, bizonyára ez a legfontosabb kérdés. Az eddigi visszajelzések alapján, a párok azért szeretnek velem dolgozni, mert őszintén, nyitottan, tisztelettel és szeretettel fordulok Hozzájuk. Ezáltal mindenki el meri mondani nekem az érzéseit, esetleges félelmeit nekem. Az esküvőszervezés folyamatának bármely pontján bizalommal kereshettek, és a legfőbb: amiket megbeszélünk, azoknak minden részletére maradéktalanul odafigyelek, így az esküvő napján minden Úgy és Akkor fog történni, ahogyan Ti azt megálmodtátok.

Mitől jó egy ceremóniamester?

Amikor az esküvőt megelőző találkozásokon a párral, azaz Veletek beszélgetek, mindig mérhetetlen figyelemmel hallgatom az összes információt, ami elhangzik: a násznépről, a helyszínről, az esküvő menetrendjéről és mindenek előtt Rólatok. A cél az, hogy minél jobban megismerjelek Benneteket, s ezáltal a Nagy Nap teljesen olyan legyen, amilyet Ti szeretnétek, hiszen Rólatok szól. Fontos továbbá számomra, hogy minőségi tájékoztatást nyújthassak mindenkinek: Nektek, a vendégeknek és a szolgáltatóknak is, és ezzel kiérdemeljem a bizalmat.

Minden pár más és ettől minden esküvő is valamilyen szinten egyedi lesz; egyedi kell, hogy legyen. Így tehát fel kell mérnem, hogy Ti az esküvőn egy szolidabb, visszafogottabb ceremóniamestert, vagy egy kicsit harsányabb mókamestert szeretnétek. Nem csupán ez tartozik bele az alkalmazkodás kifejezésbe, hanem az is, hogy fontos ráhangolódni a násznépre: felmérni a korosztályt és amennyire lehet, ráérezni, hogy milyen kommunikáció áll hozzájuk a legközelebb.

A segítőkészség szintén mérvadó, hiszen a házasulandók és a vendégek is akkor fogják biztonságban, jól érezni magukat, ha úgy érzik, hogy bármivel fordulhatnak hozzám. Szívesen segítek az esküvő előtt a helyszínre vinni az otthon felejtett váltócipőt, megkötni a véletlenül kioldott masnit a koszorúslányok ruháján vagy éppen elrejteni a Nektek szánt extra meglepetéseket.

Általában nagyobb létszámúak az esküvők, többek között ezért is elengedhetetlen a határozottság, a magabiztosság. Fontosak a látható gesztusok, az érthető beszéd, és a pontos információszolgáltatás. Ha én, mint ceremóniamester határozottan állok ki a násznép elé, akkor figyelni fognak rám és ezáltal tudni fogják az esküvő menetrendjét, tehát az gördülékeny lesz.

A ceremóniamesterek munkája attól lesz talán a legérdekesebb, hogy történhetnek váratlan dolgok az esküvőkön, például elszakad az egyik koszorúslány ruhája. Ilyenkor nem kell megijedni, csak egy kicsit improvizálni! Egy másik példa: ha véletlenül nem alakulna ki a megfelelő hangulat, igény szerint játszunk egy jót vagy kitalálom, hogyan bírjam rá a násznépet arra, hogy felkapják a táncoló fekete lakkcipőt!

Nagyon fontosnak tartom az egyensúly megtalálását: mikor, mennyit kell beszélnem és mikor nincsen szükség a szavakra. A lényeg, hogy a Nagy Nap főszereplői mindenképpen Ti legyetek!