Bemutatkozom

Kedves Jegyesek!

Szoboszlai-Végel Zsuzsa vagyok, ceremóniamester.
Emellett pedig színészként, rendezőként és énektanárként dolgozom, így életem minden napján emberekkel kommunikálok, őket koordinálom és nekik segítek.

Mi a feladatom, mint ceremóniamester?

Hogy gördülékennyé tegyem az esküvőt, tehát folyamatosan információt szolgáltassak, minden terhet levegyek a vállatokról és így számotokra is kikapcsolódást, ünneplést jelenthessen a Nagy Nap.

Hogyan dolgozom?

Ha kapok egy felkérést Tőletek, onnantól kezdve mi egy csapat vagyunk, melynek az a célja, hogy a ti Nagy Napotok számotokra tökéletes legyen. Az esküvőszervezésetek alatt bármikor rendelkezésetekre állok, és amiben csak tudok, segítek Nektek tanácsaimmal, tapasztalatommal.
Amikor elérkezik az esküvő: általában a vendégvárástól az éjfél utáni Új Asszony táncig vagyok jelen, – de ebben természetesen rugalmas vagyok -, felkonferálom a programokat, levezénylem a játékokat, instruálom a násznépet és mindenkinek – legyen vendég vagy szolgáltató – a tőlem telhető legjobb módon segítek.

Miért éppen én legyek a kiválasztott?

Ha nem láttatok még munka közben, vagy nem ismertek személyesen, bizonyára ez a legfontosabb kérdés. Eddigi visszajelzések alapján a párok azért szeretnek velem dolgozni, mert őszintén, nyitottan, tisztelettel és szeretettel fordulok Hozzájuk. Ezáltal mindenki el meri mondani az érzéseit, esetleges félelmeit nekem. Az esküvőszervezés folyamatának bármely pontján bizalommal kereshettek és a legfőbb: amiket megbeszélünk, azoknak minden részletére maximálisan odafigyelek, így az esküvő napján minden Úgy és Akkor fog történni, ahogyan Ti azt megálmodtátok.

Mitől jó egy ceremóniamester?

Amikor az esküvőt megelőző találkozásokon a párral, azaz Veletek beszélgetek, mindig mérhetetlen figyelemmel hallgatom az összes információt, ami elhangzik: a násznépről, a helyszínről, az esküvő menetrendjéről és mindenek előtt Rólatok. A cél az, hogy minél jobban megismerjelek Benneteket, s ezáltal a Nagy Nap teljesen olyan legyen, amilyet Ti szeretnétek, hiszen Rólatok szól. Fontos továbbá számomra, hogy minőségi tájékoztatást nyújthassak mindenkinek: Nektek, a vendégeknek és a szolgáltatóknak is, és ezzel kiérdemeljem a bizalmat.

Minden pár más és ettől minden esküvő is valamilyen szinten egyedi lesz; egyedi kell, hogy legyen. Így tehát fel kell mérnem, hogy Ti az esküvőn egy szolidabb, visszafogottabb ceremóniamestert, vagy egy kicsit harsányabb mókamestert szeretnétek. Nem csupán ez tartozik bele az alkalmazkodás kifejezésbe, hanem az is, hogy fontos ráhangolódni a násznépre: felmérni a korosztályt és amennyire lehet, ráérezni, hogy milyen kommunikáció áll hozzájuk legközelebb.

A segítőkészség szintén mérvadó, hiszen a házasulandók és a vendégek is akkor fogják biztonságban, jól érezni magukat, ha úgy érzik, hogy bármivel fordulhatnak hozzám.

Általában nagyobb létszámúak az esküvők, elengedhetetlen a határozottság: az érthető beszéd, a látható gesztusok és a pontos információk.

A ceremóniamesterek munkája attól lesz talán a legérdekesebb, hogy történhetnek váratlan dolgok az esküvőkön, például elszakad az egyik koszorúslány ruhája. Ilyenkor nem kell megijedni, csak egy kicsit improvizálni! Egy másik példa: ha véletlenül nem alakulna ki a megfelelő hangulat, igény szerint játszunk egy jót vagy kitalálom, hogyan bírjam rá a násznépet arra, hogy felkapják a táncoló fekete lakkcipőt!

Nagyon fontosnak tartom az egyensúly megtalálását: mikor, mennyit kell beszélnem és mikor nincsen szükség a szavakra. A lényeg, hogy a Nagy Nap főszereplői mindenképpen Ti legyetek!